За записването родителите трябва само да попълнят формуляр до 15 юни на

...
За записването родителите трябва само да попълнят формуляр до 15 юни на
Коментари Харесай

Учениците от Варна и областта се записват за безплатната лятна академия на Заедно в час до 15 юни


За записването родителите би трябвало единствено да попълнят формуляр до 15 юни на уеб страницата на организацията.

Целта на лятната академия е да увеличи мотивацията за учене на учениците и да усъвършенства подготовката им по изучаваните предмети. Онлайн форматът отваря академията за възпитаници от цялата страна и чужбина, където часовата зона разрешава.

Часовете са водени от новите стимулирани учители в стратегия “Нов път в преподаването " на “Заедно в час ". Те преподават по разнообразни образователни дисциплини и имат разнороден предходен професионален опит. Академияте е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и образование преди влизането в учебно заведение през септември 2021 г.

“Пандемията от COVID-19 за втора година ни предизвика да проведем академията онлайн. За нас най-важна е общата сигурност и здраве, по тази причина няма да рискуваме с провеждането на толкоз всеобщо събитие онлайн. Онлайн форматът обаче ни разрешава да отворим академията за възпитаници от цялата страна и даже чужбина! През последната година натрупахме сериозен опит в поддръжката на учителите за преподаване онлайн и имаме вяра, че можем да предложим на учениците потребни, вълнуващи и приятни занимания ", споделя Мариян Ранков, началник “Развитие на учители " в “Заедно в час ".

Какво да чакат учениците и родителите от академията:

Заниманията са от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък) всеки работен ден, а часовете са от 9:00 ч. до 12:30 ч. (за учениците от 1 до 4 клас часовете ще са по 30 мин., а за учениците от 5 до 12 клас по 40 мин.) На обяд след часове за учениците има проведени свободно избираеми клубове по ползи, които се водят от самите възпитаници, учители или сътрудници на организацията.

В рамките на академията са планувани разнородни и занимателни тематични дни, съобразени с възрастта и ползите на учениците. За родителите има две наставнически срещи - преди и по време на академията, като всеки може да получи спомагателна информация за напредъка на своето дете от учителите.

Новото в академията:

За първи път разпределението по класове се прави още във формата за регистрация. Родителите и учениците избират приключен или иден клас за идната образователна година, като по този метод могат да подчертават повече върху наваксване на пропуски или подготовка за материала в новата образователна година.

В част от заниманията тази година има планувани още спорт и извършения за оживление. В академията по традиция няма домашна работа, само че по желание учениците могат да получат и спомагателни материали/задачи за независима работа следобед или да се включат в спомагателни безвъзмездни благоприятни условия от сътрудници и съидейници.

За да се включи съответно в образованието, всеки възпитаник е нужно да има достъп до устройство (таблет, компютър, смарт телефон) в границите на образователните часове. Допълнителна информация за академията родителите могат да намерят са уеб страницата на " Заедно в час " - 

За " Заедно в час "

Фондация “Заедно в час " към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. “Нов път в преподаването " е първата и най-успешна стратегия на организацията. Участниците в нея получават особено създадени образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, професионални контакти и мощни другарства. През предходната година организацията започва и втора стратегия “Училища за образец ", която е ориентирана към развиване и поддръжка на цели учебни екипи. 

  “Заедно в час " е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация “Америка за България " и е част от световната просветителна мрежа Teach For All.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР